ניתוח אף רחב – כל מה שחשוב לדעת

תוכן עניינים

אף רחב וגדול מדי עלול לגרום למבוכה ולפגוע בביטחון העצמי. אם אתם שוקלים לעבור ניתוח אף רחב, חשוב שתכירו את כל ההיבטים של ההליך – החל מההתוויות הרפואיות, דרך מהלך הניתוח עצמו ועד לתהליך ההחלמה.


מהם הגורמים לאף רחב ומתי כדאי לשקול ניתוח

ניתוח אף רחב – כל מה שחשוב לדעת

ניתוח אף רחב, המכונה גם "הקטנת אף", הוא אחד הניתוחים הפלסטיים הנפוצים ביותר. הגורמים לאף בעל מראה רחב ובולט הם מגוונים, וכוללים:

·         תורשה

·         מאפיינים אתניים

·         חוסר איזון במבנה האף

·         טראומה כמו ניתוח אף שבור

·         גם עור עבה יכול להקנות לאף מראה מוגזם – במקרים כאלה אף עור עבה עלול להקשות על הפרופורציות הכלליות של האף.

על פי רוב, המועמדים המתאימים לניתוח אף רחב הם אנשים בריאים מבחינה רפואית, שאינם מרוצים ממראה האף שלהם ושהציפיות שלהם מהשינוי הצפוי הן מציאותיות. חשוב לציין שאין גיל אידיאלי לעבור את הניתוח, אך מומלץ להמתין עד להפסקת הגדילה (בנות החל מגיל 14-15, בנים מגיל 16-17). כמו כן, ניתוח אף לגברים עשוי לדרוש גישה שונה מעט בשל מבנה עצמות ורקמות עבה יותר.

מהן האפשרויות הקיימות לניתוח אף רחב


ניתוח אף סולד, הנקרא גם רינופלסטיקה פתוחה, הוא הגישה המסורתית לניתוח אף רחב. במהלך ניתוח מסוג זה, המנתח מבצע חתך קטן באזור המחיצה המפרידה בין הנחיריים, דבר המאפשר לו גישה נרחבת למבנה האף הפנימי ויכולת לעצבו מחדש. ניתוח אף סגור, לעומת זאת, מתבצע דרך החתכים בתוך הנחיריים עצמן, ללא צלקות חיצוניות נראות לעין. הגישה הסגורה כרוכה בזמן ניתוח קצר יותר וכאבים פחותים, אך עלולה להיות מאתגרת יותר עבור המנתח.

בנוסף לשינוי מבנה האף הכללי, ניתן במסגרת הניתוח גם לבצע הקטנת נחיריים ספציפית, שתאפשר את חשיפת היתר של המחיצה האנכית באף ותקנה לו מראה דק ומוארך יותר. לאלה שחוששים מניתוח אף לכל דבר, קיימות גם שיטות זעיר-פולשניות כמו הקטנת אף ללא ניתוח באמצעות חומרי מילוי או חוטים נספגים. יחד עם זאת, חשוב לציין שתוצאות הליכים אלה הן זמניות ומוגבלות בהשוואה לניתוח מסורתי.

מה צריך לקחת בחשבון כששוקלים ניתוח אף


ניתוח אף רחב הוא הליך מורכב המצריך תכנון מוקדם ותשומת לב רבה לפרטים. לפני שמחליטים אם לגשת לניתוח, חשוב להבין לעומק את ההשלכות הבריאותיות והאסתטיות.
איך עושים ניתוח אף בפועל? הנה:

1.      יש לבחור מנתח פלסטי מוסמך ומנוסה, שיסביר לכם על אופי ההליך, יעריך את ההתאמה שלכם לניתוח וידון עמכם על התוצאות הצפויות. כדאי לשאול שאלות, להעלות חששות ולברר מה התוכנית למקרה של סיבוכים. בשלב זה עליכם להעריך בכנות את מצבכם הבריאותי, לרבות רגישויות או בעיות רפואיות העלולות להשפיע על הכשירות שלכם לניתוח.

2.      חלק מההיבטים המרכזיים שיש להביא בחשבון לפני ניתוח אף עור עבה הם גם תופעות לוואי לאחר ניתוח אף ומשכן הצפוי. אף נפוח, כאבים, חבורות וקשיי נשימה הן תופעות שכיחות בימים הראשונים לאחר ניתוח אף, אך הן חולפות בהדרגה עם ריפוי הרקמות הפנימיות.

3.      עליכם לקחת בחשבון שתקופת ההחלמה כרוכה בחופשה מהעבודה, הימנעות מפעילות גופנית מאומצת והקפדה על תזונה נכונה.

4.      במרבית המקרים נדרשים כשישה חודשים עד שנראות תוצאות סופיות יציבות של הניתוח, אז צריך להתאזר בסבלנות.

לסיכום
ניתוח אף רחב הוא פתרון אפקטיבי ובטוח לאלה המעוניינים לשפר את ההרמוניה והיופי של פניהם. בין אם בחרתם בשיטת ניתוח פתוחה או סגורה, וללא קשר לשינויים הספציפיים הרצויים, ההצלחה של הניתוח תלויה במידה רבה במיומנותו של המנתח ובהתאמת הציפיות לתוצאות האפשריות.

 

תמונה של ד"ר ישראל פישל
ד"ר ישראל פישל

אנו מתמחים בניתוחי עף ברמה הגבוהה ביותר, תוך שימוש בטכניקות מתקדמות ושמירה על סטנדרטים גבוהים.

ניתוח אף רחב – כל מה שחשוב לדעת
התקשרו עכשיו! דילוג לתוכן